BLOG OF THE WEEK: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ

Για τη δημιουργία μιας ομάδας, τρία είναι τα βασικά συστατικά: η εμπιστοσύνη, η αλήθεια και η συνεργασία. Μέσα από τη σκληρή δουλειά προσπαθούμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιδιώκουμε η προπόνηση να είναι οργανωμένη και με συγκεκριμένες αρχές:

  • Να υπάρχει ανταγωνισμός
  • Να υπάρχει και εγκεφαλική «εκγύμναση» εκτός της σωματικής
  • Να υπάρχει συνδυασμός άσκησης με παιχνίδι
  • Να υπάρχει αρκετός χρόνος για ατομική βελτίωση και έμφαση στο σουτ

 

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης, όπως επίσης και στην επικοινωνία κυρίως στο κομμάτι της άμυνας. Πιστεύω πολύ στη συνεργασία του προπονητή με τον γυμναστή, το φυσικοθεραπευτή, το γιατρό και τον αθλητικό ψυχολόγο της ομάδας καθώς έτσι οδηγούμαστε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση των αθλητών μας, την πρόληψη, την αποκατάσταση των τραυματισμών τους κ.α.

Αισθάνομαι ευτυχής που εργάζομαι σε ένα τόσο συναρπαστικό περιβάλλον, βοηθώντας νέους αθλητές να αγαπήσουν το μπάσκετ, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι εκτός από την αθλητική πρόοδο των παιδιών και την καλλιέργεια αθλητικού ήθους, αντίστοιχη έμφαση θα πρέπει να δίνεται και στις μαθητικές τους υποχρεώσεις και επιδόσεις.

Εις το επανιδείν,

Γιάννης Σιούτης

Coach PAO BC Academy