Ολοκληρώθηκε ο Δεύτερος Κύκλος των Εργομετρικών στην PAO BC Academy

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του δεύτερου κύκλου της εργομετρικής διαδικασίας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ακαδημίας μας. Περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες της PAO BC Academy από 11 έως 17 ετών(από όλες τις βάσεις της Ακαδημίας - ΟΑΚΑ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, St Lawrence College) συμμετέχουν στη δοκιμασία.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ανθρωπομετρήσεις (ύψος, βάρος, άνοιγμα χεριών, ύψος με χέρια στην ανάταση, μήκος παλάμης, δείκτης μάζας σώματος, λιπομέτρηση κ.α.), αξιολόγηση ευλυγισίας, μέτρηση έναρξης βιολογικής ωρίμανσης και αξιολόγηση αερόβιας ικανότητας, ταχύτητας, ευκινησίας και αλτικότητας. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Head Strength & Conditioning Coach, Γιώργου Κουδούνη και του Προπονητή Φυσικής Κατάστασης και Εργοφυσιολόγου της Ακαδημίας Παναγιώτη Μηλιώτη, ενώ σε αυτές συμμετείχε σύσσωμο και το προπονητικό team της Ακαδημίας.

Τις επόμενες εβδομάδες ο Head Strength & Conditioning Coach και ο Εργοφυσιολόγος της Ακαδημίας θα επεξεργαστούν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις και όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στη δοκιμασία θα λάβουν ατομική καρτέλα αξιολόγησης με αναλυτικά αποτελέσματα από τις μετρήσεις.

 

Η εργομετρική αξιολόγηση θα επαναληφθεί και τη νέα αθλητική χρονιά, ενώ στην PAO BC Academy είμαστε χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι ολοένα περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες παίρνουν μέρος στις μετρήσεις και αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπονητικής διαδικασίας καθώς τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πολύ σημαντικά για την πλήρη εικόνα γύρω από την υγεία, τη φυσιολογία και τη φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή.