ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ SUMMER CAMP!

Στο τέλος της έφτασε και η Β’ περίοδος του καλοκαιρινού καμπ της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods. Οι νεαροί αθλητές που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν και να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ δίπλα στους έμπειρους προπονητές της PAO BC ACADEMY, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο James Gist, ο Γιάννης Μπουρούσης κ.α.

 

 

Στη σημερινή τελευταία μέρα της Β’ περιόδου το «παρών» έδωσαν δύο αθλήτριες οι οποίες πριν από λίγες μέρες έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες μέσα από την πορεία τους στο Ευρωμπάσκετ 2017, κατακτώντας την 4η θέση. Ο λόγος για την Άρτεμη Σπανού και τη Λολίτα Λύμουρα, οι οποίες βρέθηκαν σήμερα (σ.σ. 30/06) στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας και μοιράστηκαν με τους νεαρούς αθλητές τις πρόσφατες εμπειρίες τους.

Μετά από ερωτήσεις των μικρών αθλητών η Λολίτα Λύμουρα δήλωσε: «το μπάσκετ το ξεκίνησα στα 9 μου χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησα με το βόλεϊ αλλά ήταν κάτι που τελικά δεν μου άρεσε. Πλέον σε αυτό το επίπεδο που είμαι κάνω 5 ώρες προπόνηση την ημέρα. Στερήθηκα όμως αρκετά πράγματα. Στο σχολείο δεν είχα πάει ποτέ εκδρομή, ούτε 3ημερη ούτε 5ημερη. Οι αγώνες και οι προπονήσεις έρχονταν πάντα πρώτα».

 

 

Με τη σειρά της η Άρτεμις Σπανού είπε: «Ξεκίνησα το μπάσκετ στα 10 μου. Από μικρή ασχολήθηκα και με άλλα σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση και το καράτε. Εχω σπουδάσει αθλητική ψυχολογία, και έκανα προπόνηση 7 με 8 ώρες ημερησίως. Η ομάδα που υποστηρίζω στο ΝΒΑ είναι οι San Antonio Spurs».

 

 

Όσον αφορά στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν οι νεαροί αθλητές και οι δύο παίκτριες συμφώνησαν πως «υπάρχουν απογοητεύσεις στο δρόμο αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς. Δεν είναι όλα εύκολα και ρόδινα. Όταν πέφτεις πρέπει να ξανασηκώνεσαι, όλα είναι μέσα στη ζωή».

Εν συνεχεία, οι δύο διεθνείς μπασκετμπολίστριες έδωσαν τα αναμνηστικά διπλώματα και τα τρόπαια στους νικητές των διαγωνισμών του Summer Camp, υπέγραψαν αυτόγραφα και έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την Β’ περίοδο του καμπ.