Διήμερο Εργομετρικής Αξιολόγησης στην PAO BC Academy

Διήμερο Εργομετρικής Αξιολόγησης στην PAO BC Academy

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της εργομετρικής αξιολόγησης στην Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού (20 και 21 Οκτωβρίου). Περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες της PAO BC Academy γενν. 2007-2001 έλαβαν μέρος στη διαδικασία των Εργομετρικών Αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, διπλασιάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε σχέση με πέρυσι και αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη των μελών της Ακαδημίας στα προγράμματα υψηλών προδιαγραφών που αυτή προσφέρει.

Η διαδικασία βασίστηκε στη μέτρηση ανθρωπομετρικών xαρακτηριστικών και καρδιαναπνευστικης αντοχής. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ανθρωπομετρήσεις, μετρήσεις έναρξης βιολογικής ωρίμανσης, καθώς και αερόβιας ικανότητας, ταχύτητας, ευκινησίας και αλτικότητας.

    

Η εργομετρική διαδικασία σχεδιάστηκε από τον Head of Strength and Conditioning Coach της PAO BC Academy, Γιώργο Κουδούνη και τον Εργοφυσιολόγο και Προπονητή Φυσικής Κατάστασης της Ακαδημίας, Παναγιώτη Μηλιώτη, οι οποίοι, με τη βοήθεια των προπονητών της Ακαδημίας, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την πρώτη φάση των μετρήσεων.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στη διαδικασία θα λάβουν τα αποτελέσματα σε ατομική καρτέλα και θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά, να καθοδηγηθούν και να καταρτίσουν ατομικό πρόγραμμα από τους υπεύθυνους του προγράμματος της εργομετρικής αξιολόγησης.

Η δεύτερη φάση της εργομετρικής αξιολόγησης θα λάβει χώρα τον Μάιο 2019, με τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες να πραγματοποιούν επαναληπτικές μετρήσεις, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αντιπαραβάλλουν τα ευρήματα και αποτελέσματα των δύο φάσεων της εργομετρικής αξιολόγησης (Οκτώβριος-Μάϊος).

Μέσω αυτής της διαδικασίας ολοκληρώνουν ένα πλήρες αθλητικό-ιατρικό προφίλ σε μία ατομική καρτέλα, η οποία ανανεώνεται διαρκώς και προσφέρει μια ευρύτερη εικόνα για τον έλεγχο των βιολογικών χαρακτηριστικών, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, τη βελτιστοποίηση του προπονητικού ερεθίσματος, την επιλογή ταλέντου και την διαπαιδαγώγηση των αθλητών.